Sayfalar

15 Haziran 2017 Perşembe

Rüyada Okşamak



Rüyada okşamak genellikle rüya sahibinin merhamet duygularının ağır bastığına ve yardıma, ilgiye muhtaç kişilere gönülden gelen bir sevgi ve duygu ile yardım ettiğine, kendi koşulları ne olursa olsun, elindekini her zaman başka kişilerle ve yoksullarla paylaştığına delalet eder. İslami olarak sevap işlemeyi seven ve yaptığı her şeyde Allah rızasını gözeten gerçek bir Müslüman olunduğuna işaret eder. Okşamak aynı zamanda kişiye gelip bir derdini açan, ondan nasihat isteyen veya yardım çağrısında bulunan birinin varlığına, rüya sahibinin de o kimseye karşı yardım eli uzatacağına yorumlanır. Yaşamı boyunca vefa duygusunu hiç unutmayan, her zaman kendisine destek olan ve her koşulda yardım eden kimselere karşı bir ömür sürecek minnettarlık duygusuna da alamet eder.



Bir çocuğun başını okşamak İslami yorumlara göre, büyük bir sevap işleyerek kişinin ahiret hayatına da hizmet edeceği bir durumla karşılaşması anlamına gelir. İş konusunda kendisinden genç ve tecrübesiz kimselere her zaman yol gösteren ve nefer olan rüya sahibinin başından ne geçerse geçsin her zor durumda olana yardım etme isteğini de ifade eder. Küçük bir çocuğun başını okşamak şefkat duygusunun çok yoğun olduğunu, bekar kişiler için çok zengin olmayan ancak dürüstlüğü ve insaniyeti ile öne çıkan bir eş adayı ile tanışmak anlamına da gelir.



Aile içinde büyük bir sevgi olduğuna, kişi eğer evliyse eşine sonsuz bir sadakatle bağlı olduğuna, asla başka kişilerle eşini aldatmadığına ve ilişkisini hiçbir koşulda riske atmayacağına, onun kıymetini her daim bileceğine delalettir.



Şefkat ve sevgi açlığı çeken, ailesinde bu duygularını tatmin edemediği için özel yaşamında karşılık bulmaya çalışan, içindeki açlığı her fırsatta ortaya çıkarmaya uğraşan kişilerin zayıf hissettikleri duygularının sembolik bir ifadesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder